BELGA
Volledig scherm
© BELGA

ACOD Politie dreigt met "échte acties" op Brussels Airport "als beschuldigingen aanhouden"

ACOD Politie is het beu dat voor de langere wachttijden aan de politiecontrole op de luchthaven van Zaventem steeds gewezen wordt naar "een actie" van de politie. "Als je weet dat de laatste actie van de politie op de luchthaven dateert van 2015, zie je dat deze beschuldiging nergens op slaat", hekelt de politiebond. "Als deze onterechte beschuldigingen ten aanzien van het controlepersoneel blijven aanhouden, zijn échte acties in de toekomst niet denkbeeldig", waarschuwt afgevaardigde Luc Breugelmans.

5 reacties

  • paul lemmens

    5 jaar geleden
    zij zoeken steeds wanhopiger om een reden te vinden om te staken
  • Dirk Vangossum

    5 jaar geleden
    Als frequent flyer kan ik enkel maar beamen wat hierboven wordt vermeld. Niet genoeg controleposten, de automatische controle is geen mirakeloplossing, zorgt voor lange rijen. Of het onderbezetting is, besparingen of luchthavenuitbater.... Zij zijn te vaak de "pispaal" van de reizigers.
  • The Saviour Machine

    5 jaar geleden
    Ze voeren WEL acties en moeten niet zeveren. Ze doen acties met zich niet flexibel op te stellen. Te lang te veel goed gewoon. Ongelooflijk dat die dat durven tegenspreken. Ze doen niet anders dan wringen
  • Michel Jacobs

    5 jaar geleden
    De teleurgang van België kan je zien uit de onverwachte hoek van oude technologie: Radio. ALLE belangrijke landen blijven ervoor zorgen dat ze op de korte golf actief blijven.: De VS, UK, Duitsland, Frankrijk, Rusland...maar België is er al jaren mee gestopt: te duur. Om je dood te lachen: één enkele zendinstallatie om bestaande programma's op een andere golf uit te zenden, wat kan dat kosten? Een paar tienduizend euro per jaar? Om overal ter wereld present te zijn? Intriest is het.
  • Jacques Mertens

    5 jaar geleden
    De politie heeft gelijk. Respect dat ze dit werk nog willen doen in zo'n omstandigheden. Ook uitgekafferd worden door onbeschofte reizigers hoort er blijkbaar bij. Te weinig agenten en te weinig echte controle, want het moet veel te rap gaan. In het buitenland krijgen agenten gemiddeld 3 keer zoveel tijd voor een controle, en ze zijn voldoende in aantal.