Een strijder van de Koerdische militie YPG beschermt met een kalashnikov in zijn hand een olieveld in het noordoosten van Syrië. Archieffoto.
Volledig scherm
Een strijder van de Koerdische militie YPG beschermt met een kalashnikov in zijn hand een olieveld in het noordoosten van Syrië. Archieffoto. © Photo News

Pentagon stuurt extra troepen naar oosten van Syrië om olievelden te beschermen

Het Pentagon heeft vandaag aangekondigd dat het de militaire inzet in het oosten van Syrië verhoogt om de olievelden daar te beschermen tegen de jihadisten van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). De beslissing komt er amper twee weken nadat president Trump besloot de Amerikaanse troepen uit het noorden van Syrië terug te trekken.

30 reacties

  • Rudy Van Schelvergem

    4 jaar geleden
    Er wordt hier grote zever verteld die niet beseffen als je dat uit handen heeft je nog veel meer gaat betalen aan de pomp. Voor de gewone gemiddelde werkman is deze actie van de Amerikanen zeer welkom.
  • Micheline Gevers

    4 jaar geleden
    Zouden de Koerden Trump nog vertrouwen???
  • johan fransaert

    4 jaar geleden
    zo kennen we de Amerikanen weer.
  • Willy Scholaart

    4 jaar geleden
    wat een zever wordt hier allemaal verteld! in mijn ogen hebben de amerikanen groot gelijk, wie wil allemaal die olie? IS op de eerste plaats kunnen dan terug wapens kopen en hun terreur terug uitbreiden zoals ze in het verleden hebben gedaan, dan ERDOGAN dan moet hij ze niet meer kopen aan IS zoals in het verleden en wat doet ASSAD er mee zijn eigen volk uitmoorden, maar bij velen is het maar juist te doen om Trump in een slecht daglicht te stellen.
  • Mich Vanderhoydonck

    4 jaar geleden
    AMERIKA gaat nog steeds met de oliereserves lopen , wij mogen enkel de IS ers opvangen .