Opnieuw plofkraak in grensregio: doelwit Argenta-kantoor in Essen

In Essen hebben onbekenden in de nacht van donderdag op vrijdag een plofkraak gepleegd op een filiaal van Argenta aan Spijker. Er is geen buit gemaakt. Het doelwit was een buitenterminal van de bank. In 2014 werd op hetzelfde kantoor ook al een plofkraak gepleegd.

il

De geldautomaat aan de buitenkant van het kantoor werd opgeblazen en er is schade aan het gebouw, maar die zou beperkt zijn. Over de daders is nog niets bekend. Buurtbewoners hebben de ontploffing gehoord. De politie is een onderzoek gestart.

Het gebouw werd vrijdagochtend vrijgegeven na sporenonderzoek. Argenta maakt zich sterk dat het kantoor in de loop van volgende week weer zal kunnen openen.

LEES OOK. Plofkraak in Stabroek: “Wij zagen zwartgeklede mannen vluchten”

In de nacht van dinsdag op woensdag was er ook al een plofkraak op een filiaal van BNP Paribas in Stabroek, een twintigtal kilometer van Essen en eveneens vlak bij de Nederlandse grens. Het is niet bekend of er een verband is tussen beide plofkraken.

In 2014 werd de bankautomaat van Argenta op Spijker ook opgeblazen. Een Nederlandse gangster werd veroordeeld tot zeven jaar gevangenis.

LEES OOK. Zeven jaar cel voor plofkraak in Essen

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER