"Ik denk niet dat we ooit zullen weten wat er gebeurd is met Viola Beach"

Een onderzoek dat de laatste ogenblikken van de Britse band Viola Beach moet toelichten, heeft uitgewezen dat de bandleden niet geleden hebben. Viola Beach verongelukte in februari toen hun auto van een brug reed.

Het onderzoek was bedoeld om de omstandigheden waarin de Britse groep Viola Beach om het leven kwam. In februari van dit jaar reed hun auto, waarin de vierkoppige groep samen met hun manager zat, van een brug in Zweden. Lijkschouwer Nicholas Rheinberg beschreef de crash als "een vreselijke tragedie".

Eerder was er al bericht dat Craig Tarry, de manager van de band die de wagen bestuurde, geen alcohol of drugs in zijn bloed had. Rheinberg bevestigde dat en verklaarde daarbij dat de chauffeur op een gecontroleerde manier reed. Hij voegde eraan toe dat "de vijf vrienden niet geleden hebben".

Op videobeelden van vlak voor het ongeval is te zien hoe een rij auto's wacht voor de slagbomen. De auto is door twee slagbomen gereden om vervolgens van de openstaande brug te storten.

De lijkschouwer zei nog: "Ik wil niet speculeren... Ik denk niet dat we ooit zullen weten wat er echt gebeurd is. Uit het bewijsmateriaal is niet op te maken wat de oorzaak is van de gebeurtenissen die geleid hebben tot de dood van de band."

Meest gelezen