Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Premie voor zorgverleners die na pensioen blijven werken

Zorgverleners die na hun pensioen aan de slag blijven, krijgen voortaan een premie uitbetaald door het Riziv. Het uitvoeringsbesluit daarover is deze week in het Staatsblad verschenen. De regeling treedt met terugwerkende kracht in werking vanaf 1 januari 2016, meldt een tevreden minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld).

20 reacties

  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    In plaats van premies uit te delen zou beter de pensioenmalus, die in 1993 afgeschaft werd voor werknemers terug invoeren. Dan zouden mensen niet staan springen om op 58 met pensioen te gaan.
  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    Men zou beter wat minder premies geven en op die manier meer personeel aanwerven! Geef de jeugd ook een kans!
  • PETER PERMENTIER

    5 jaar geleden
    Er is een tekort aan jonge verpleegkundige, het voorstel van de PVDA is de juiste, niet deze van Mvr. De Block, mensen in de verzorging en verpleegkunde zijn op als ze 60 jaar zijn, nu beloftes maken die nooit ten uitvoer komen, trouwens voor een abbekras vam 350euro per jaar netto 50euro, de bestuursleden van de steden en gemeenten hebben zich het dubbel toegeeigend. Dat is het verschil, wat een jan boel hier in dit land, en dan verschieten ze dat de partijen politiek verliezen.
  • Anna Jansson

    5 jaar geleden
    Ha ha ha, denk niet dat er nog zorgverleners zijn die na hun 67e dit kunnen doen. Ik ga in ieder geval mijn pensioen niet eens halen ! Zit ik allang op de ziekenkas.....
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Dan kunnen diegene die afgestudeerd zijn nog wat langer doppen en zijn de hulpverleners ouder dan de ouderen die ze moeten helpen.