vrijdag 25 oktober 2019 - TV & film
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Een simulatie van hoe De Adelberg er zal uitzien na de herinrichtingswerken. hbvl

Foyer cultuurcentrum krijgt polyvalente zaal en extra verdieping

Lommel

De stad Lommel organiseert vandaag in de schouwburg van De Adelberg een infoavond over de verbouwplannen van de foyer. Die krijgt een herinrichting met een polyvalente zaal en een extra bovenverdieping.

De verbouwing van de foyer moet een versterking betekenen van het Lommelse cultuurcentrum. De plannen kregen al sinds 2013 vorm onder de vorige beleidsploeg, maar werden nu op punt gesteld. “De huidige foyer zal voor een deel worden omgevormd naar een polyvalente ruimte met theateruitrusting. Hierin is een capaciteit voor 150 toeschouwers voorzien. Er komen ook een aparte bar en een ontmoetingsruimte”, zegt cultuurschepen Peter Vanderkrieken (CD&V). “Bovenop wordt een nieuwe bovenverdieping gerealiseerd met extra tentoonstellingsruimte. Voor deze werken hebben we afspraken gemaakt met UGC, de bioscoopuitbater in hetzelfde complex. Ze moeten in de inkomhal een oppervlakte afgeven, wat een heikel punt bleek. Maar uiteindelijk blijft er genoeg ruimte over om een doorgang voor hun bezoekers te garanderen. Beide foyers blijven zoals nu ook met elkaar verbonden.”

Het nieuwe geheel zal aan de buitenkant mooi aansluiten op het naastliggende Astridpark. De werken, waarvan de kostprijs wordt geraamd op 4 miljoen euro, zullen ten vroegste begin juni kunnen starten en naar verwachting 16 maanden duren. Om de werking van het cultureel centrum niet in het gedrang te brengen zal wel een tijdelijke foyer aan de achterzijde worden opgetrokken. Vandaag is er om 19.30 uur een infoavond in de schouwburgzaal van het cultuurcentrum. (gvb)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws