© Stad Antwerpen

Nieuwe beelden geven inkijkje in vernieuwd stadhuis dat mogelijk ruimte krijgt voor horeca

Het Antwerpse stadhuis zit momenteel volledig verstopt achter een gigantisch beschilderd spandoek. Wanneer de stellingen verdwijnen, voorzien voor het najaar 2020, zullen de poorten letterlijk opengaan. Na de restauratiewerken krijgt het stadhuis immers een publieke invulling en komt er mogelijk ruimte voor horeca.

joro

De ingang voor het publiek is momenteel gevestigd aan de zijkant van het gebouw, aan de Suikerrui. Na de verbouwingen zal de centrale toegang op de Grote Markt weer dienst doen als hoofdingang, waardoor bezoekers de kans krijgen om het historische gebouw op een unieke manier te beleven. Om dit te realiseren gaat de stad op zoek naar een externe partner om een groot gedeelte van de gelijkvloerse verdieping en de kelder te exploiteren.

De toekomstige uitbater mag gebruikmaken van een zone van 447 vierkante meter op de gelijkvloerse verdieping en een polyvalente ruimte van 100 vierkante meter in de kelder. Overdag zal de toekomstige exploitant centrale foyer moeten delen met de stad. Na de openingsuren mag de uitbater de foyer exclusief gebruiken. Een beperkte horeca-invulling (zonder warme keuken) behoort tot de mogelijkheden. AG Vespa zal een marktoproep lanceren voor potentiële kandidaten.

© stad Antwerpen

© Stad Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER