Antwerp-AZ, deze zomer een duel in de voorrondes van de Europa League. Straks een vertrouwd beeld uit de BeNeLiga?
Volledig scherm
Antwerp-AZ, deze zomer een duel in de voorrondes van de Europa League. Straks een vertrouwd beeld uit de BeNeLiga? © Photo News

Studie bevestigt: BeNeLeague financieel en sportief manier om kloof met toplanden te dichten

Voetbal“De BeNeLeague is zowel sportief als financieel een doeltreffende manier om de kloof met de grootste vijf Europese competities te verkleinen.” Dat is de conclusie van het onderzoeksbureau Deloitte. Een kleine maar belangrijke eerste stap richting lagelandencompetitie.

17 reacties

  • philippe garmyn

    5 jaar geleden
    Ik zou eerst en vooral eens proberen met een proef , gewone kampioenschappen en in België zonder belgische play-offs, maar met play-offs tussen de de eerste zes van beide landen, dan heeft elk land een kampioen en heeft de beneliga ook een kampioen.
  • Rik Cappelle

    5 jaar geleden
    Een "echte" voetballiefhebber gaat niet afhaken van een match PSV-Anderlecht maar wel van een Eupen-Anderlecht zoals die van gisterenavond. Of willen we terug naar een Standard-Harelbeke of Club-Verviers of Gent-Seraing misschien ?
  • Robert Soeloo

    5 jaar geleden
    En hoe ga je dan promotie-degradatie regelen?
  • Roger Duyssens

    5 jaar geleden
    Het gaat het einde van de jeugdopleiding en de ondergang van veel ploegen betekenen. Wat overblijft in beide landen gaat het financieëel zo moeilijk krijgen dat men niet meer kan doorgroeien. Degenen die erbij zijn kunnen er voordeel uithalen al de anderen gaan verliezen. De ploegen die nu in 1B aktief zijn moeten nu al beroep doen op buitenlandse handelaars in spelers om te overleven en hun budget blijft ver onder het budget van middenmotors in 1A.
  • Rik Cappelle

    5 jaar geleden
    Rudy Jacobs misschien ook eens kijken naar de uitslagen van deze week van Ajax PSV en Feyenoord. En het was niet tegen PSG of tegen Liverpool hé !