Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Amerikaans begrotingstekort bijna op 1.000 miljard dollar

Het Amerikaanse begrotingstekort is het afgelopen boekjaar gestegen tot bijna 1.000 miljard dollar, of het hoogste peil sinds 2012. Het oplopend tekort is het gevolg van het beleid van Trump: die snoeide in belastingen en trok tegelijk de uitgaven op.

15 reacties

  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Het tekort is gestegen tot bijna 1000 miljard. Moest Trump het beter hebben gedaan dan zijn voorganger(s) zou het zijn gedaald !
  • Gunter Verleyen

    5 jaar geleden
    En zeggen dat veel van dat schuldpapier in Chinese handen is, als ze dat op de markt smijten is het een melt-down van de Amerikaanse economie.
  • FRANK WILLEMS

    5 jaar geleden
    De Fed is privaat en ontvangt daar de intresten op om de boel draaiende te houden , bij ons is dit de nationale bank Dit is ook een N.V.
  • Roland Jeronimus

    5 jaar geleden
    Herstel van het economisch-, binnenlands- en buitenlandbeleid na de regering Trump zal vele, zo niet tientallen jaren duren. Wij in Europa en de rest van de wereld zullen een deel van die beleidsafrekening moeten gaan betalen. Nu al heeft het nadelige invloeden op de wereldeconomie en daarmee o.a. uw pensioen, uw spaarrekening, uw vermogensopbouw etc.
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Dat het gat in de begroting zou stijgen lag in de lijn van de verwachtingen. Eerst een drastische belastingverlaging voor de rijken en de hogere middenklasse, dan een zeer ingrijpende verlaging van de vennootschapsbelastingen, vervolgens een verhoging van de budgetten voor defensie van 10% en dat allemaal in combinatie van zijn handelsoorlogen. Ondertussen is de kloof tussen arm en rijk enorm gestegen zodat men niet ver moet zoeken waar al die miljarden naartoe gevloeid zijn.