Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Belgen willen ongeboren kind op veel meer ziektes laten testen

Bijna negen op de tien Belgen zouden willen dat de NIPT-test veel meer genetische ziektes opspoort bij ongeboren kinderen. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg vandaag.

3 reacties

  • Christel Smet

    5 jaar geleden
    Heb de indruk dat vrouwen van nu veel minder kunnen genieten van hun zwanger zijn dan pakweg 30 jaar geleden. Wij waren zwanger en leefden op een roze wolk, nu met al de testen is het steeds bang afwachten of die wel goed gaat zijn. Echt niet aangenaam denk ik.
  • Francine Aelbrecht

    5 jaar geleden
    Hoe meer men test hoe meer men er aan t licht komt en hoe meer men afgaat op geprogrammeerde geboortes , enkel perfectie nastreven gaat niet en wat als de ouders zeggen we willen dit kind niet nog meer abortus ? Nee laat de natuur zijn ding doen en enkel in gevel van zwaar gehandicapte kinderen kan ik erin komen
  • Guido Deville

    5 jaar geleden
    De ethische vraag is inderdaad wat je met de resultaten van zo’n verhelderende NIPT-test kan of wil doen. Elk levend wezen is genetisch belast en zal vroeg of laat sterven. Belangrijk is enkel wat we met ons leven doen, welke waarden we daarin vooropstellen.