Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Beleggen in vastgoed immens populair: deze aandelen brengen het meest op

Investeren in vastgoed in ons land is razend populair. Het gaat dan niet om de aankoop van uw eigen woning, wel over het kopen van een appartement of een huis om dan zelf te verhuren. Nochtans is dat, zeker door de hoge vastgoedprijzen, een grote investering. Voor wie die grote bedragen niet heeft of liever een meer gespreid risico wil, zijn er ook vastgoedaandelen. Michaël Van Droogenbroeck legt uit hoe u kan investeren in vastgoed via papier in plaats van bakstenen. 

13 reacties

  • Pieter Verhulst

    4 jaar geleden
    Kelly ik vrees van niet. Er zijn 2 mogelijke oorzaken. Stijging rente ECB die er niet gaat komen. Recessie en banenverlies waardoor mensen hun lening niet meer betaald krijgen. Die kans is er. Maar steeds meer mensen, immigratie, op steeds minder grond oa betonstop is veel aannemelijker. Bouwpromotoren verhuren niet zelf omdat bouwen en verkopen meer opbrengt voor hen. 2500 euro per m2 zonder btw, gezet door goedkoop buitenlandse werknemers.
  • Dirk Brouns

    4 jaar geleden
    michel De Blay 1973-2014 mediaanprijs bouwgrond Vlaanderen 8,8 naar 207,58 per m^2 terwijl de prijs veel sterker gestegen is de laatste jaren. Dat is 2259% zonder dat je eigenlijk een risico loopt. De prijzen zijn ook alleen stijgende geweest en in tegenstelling tot aandelen is risico beperkt (slijt niet en kost eigenlijk niets)
  • piet hauben

    4 jaar geleden
    Arm dutskes....degene wat de bel willen zien barsten willen graag een 2 of 3de woning maar er zijn ms geen mogelijkheden om uit te voeren. 12 jaar geleden 2de woning gekocht en zelf verbouwd naar een 2 woonst (verhuur) waarde na verbouwing + 190% Nog 3 jaar betalen (ikzelf 37j dan) en vanaf dan is het einde lening #pure winst Beste wat ik ooit heb gedaan ....een extra woning aanschaffen!! een aanrader voor iedereen, je wordt er enkel beter van !
  • Geert Van Nieuwenhuyze

    5 jaar geleden
    Waar hebben we dat in 2008 nog gezien maar geen probleem, als de bubbel barst kopen de rijken alle huizen op en dan is het kwestie om te wachten tot de markt terug aantrekt en dezelfde mensen als altijd komen er als winnaar uit!
  • David Lievens

    5 jaar geleden
    Kelly Verlinden, blijf uzelf dat maar wijsmaken terwijl de prijzen blijven stijgen. België is klein, met de betonstop zal er weinig nieuwe bouwgrond komen. Maar meer dan genoeg mensen in dit kleine land die allemaal dichtbij alles willen wonen. Je kan binnenkort kiezen veel geld voor een deftige woning of minder geld voor een krot dat je dan moet renoveren. Maar instorten... vergeet het. Hier bouwen ze pas als de huizen verkocht zijn, geen zeepbel dus.