Bekendste inwoner van gemeente helpt kinderen veilig op weg naar school en dat zou hij 'gewèldig' hebben gevonden

© zvd

© kvw

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Net voor de herfstvakantie kregen de leerlingen van alle Zelzaatse basisscholen van de groep Zelzate Geweldig een fluohesjecadeau. Nog veiliger naar school dus, met de afbeelding van Eddy Wally op de rug en daarrond de tekst Zelzate Geweldig.

zvd

De groep Zelzate Geweldig, liet zich begin dit jaar al opmerken door een grote stickeractie met daarop de beeltenis van The voice. Die werden massaal verdeeld en ondertussen al de wereld rond gespot. De groep organiseerde deze zomer nog het fel gesmaakte wereldkampioenschap sjakossen smijten en liet zich vrijdagmiddag alweer opvallen.

De groep reed naar alle basisscholen en liet zich begeleiden door een politiecombi met sirene. Komiek Joost Van Hyfte, voor de gelegenheid met een verkeerskegel op het hoofd, burgemeester Brent Meuleman (SP.A), enkele schepenen en de andere medewerkers van deze groep positivos van Zelzate hadden ook Marina Wally mee op sleeptouw genomen. Ook zij vond de actie geweldig.

En de ukken, die waren opgewonden en blij toen de dozen met hesjes werden uitgepakt, al waren er nog maar weinig die de drie jaar geleden overleden bekende Zelzatenaar ergens konden situeren. Sommigen wisten vaag iets van mama, papa of de grootouders en blijkbaar kende er eentje de naam Eddy Wally van F.C. de kampioenen waar Eddy ooit een gastrolletje in speelde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen