Archiefbeeld, Turkije ontkent deportatie van Syrische vluchtelingen naar oorlogsgebied.
Volledig scherm
Archiefbeeld, Turkije ontkent deportatie van Syrische vluchtelingen naar oorlogsgebied. © AFP

Turkije ontkent deportatie van Syrische vluchtelingen naar oorlogsgebied

De Turkse regering heeft geen vluchtelingen gedwongen om terug te keren naar oorlogsgebied in Syrië. Dat zegt het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag. Ankara gaat daarmee in tegen de conclusies van een rapport dat gisteren verspreid werd door de mensenrechtenorganisatie Amnesty International.

4 reacties

  • Jonas Buyle

    4 jaar geleden
    Wij hebben gemakkelijk praten, wij hebben Duitsland als buurland, geen Syrië. Er zijn nog artificiële landen als buffer opgericht na oorlogen, landen om in te ravotten als het vandoen, is,.... kijk eens onder u voeten...
  • pala palabiyik

    5 jaar geleden
    Wat een dom gedoe van die mensen ongeschoolde reacties geven,jonge waarom die haat tegen turkije,er zijn al deze jaar 52 milyoen toeristen in turkije geweest,een groep nederlanders zaaien haat op sociale media,weet maar goed dat turkije eu beschermd zonder turkije had je elke dag aanslagen in europa,turkije is de tweede navo land die zeer machtig is.
  • Jos Verelst

    5 jaar geleden
    Welk zinnig mens gelooft ook maar een sikkepit van wat de Tuekse schurken beweren. Liegen, bedriegen, bedreigen, moorde, frauderen, allemaal dingen waar zij wereldkampioen in zijn.
  • peter Frederix

    5 jaar geleden
    Dit is toch een normaal handelen van een dictator. Alleen begrijp ik nog altijd niet dat er mensen zijn in Europa die er nog maar aan denken om Turkije toe te laten in Europa.
  1. Nederlander verdacht van misbruik van zijn twee eigen kinderen en Belgische stiefzoon, ook zijn vrouw deed mee
    PREMIUM

    Nederlan­der verdacht van misbruik van zijn twee eigen kinderen en Belgische stiefzoon, ook zijn vrouw deed mee

    Hij zou eerst jaren zijn eigen zoon en dochter misbruikt hebben, bij haar al vanaf het moment dat zij een jaar of vier was. Toen een 55-jarige man uit het Nederlandse Rijen een relatie kreeg met een Belgische vrouw, werd ook háár zoon bij de seks betrokken. Of, zoals zijn advocaat het verwoordde na lezing van de verklaringen: “Ze deden het eigenlijk allemaal met elkaar.” Dat meldt het AD.
    Rijen
  2. 1.200 mensen zoeken vandaag verder naar Duitse Arian (6): jongen ook na tweede ‘stille’ zoekactie nog altijd niet gevonden

    1.200 mensen zoeken vandaag verder naar Duitse Arian (6): jongen ook na tweede ‘stille’ zoekactie nog altijd niet gevonden

    Een nieuwe nacht zoeken naar de vermiste 6-jarige Arian uit Duitsland heeft weer geen resultaat gehad. Voor de tweede nacht op rij werd een “stille zoekactie” gehouden, waarbij militairen zo stil en donker mogelijk naar het jongetje op zoek gingen. Het idee is dat het kind, dat autistisch is, wellicht wordt afgeschrikt door alle tumult rond de honderden mensen die hem al dagen zoeken. Intussen wordt de zoektocht naar de jongen uit Bremervörde-Elm, een plaats tussen de steden Bremen en Hamburg in Nedersaksen, met meer helpers dan ooit voortgezet. Als Arian zondag niet wordt gevonden, gaat de zoektocht maandag verder, zei de politie.