Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Antwerpse actiegroep lanceert sms-bot die drugsdealers aan het lijntje houdt

Het Antwerpse “Moeders tegen Drugs”, een actiegroep van moeders van verslaafde jongeren, heeft een opmerkelijk initiatief gelanceerd om dealers het leven zuur te maken. De “Dealerbot”, een sms-bot, doet zich voor als klant en probeert drugsdealers mee te sleuren in lange gesprekken die tot niets leiden. Zo wordt het verkoopssysteem van de dealers ontregeld. Het kabinet van burgemeester Bart De Wever (N-VA) reageert begripvol maar bezorgd op het initiatief.

5 reacties

  • karl van dyck

    5 jaar geleden
    Waarom zetten we de telefoonnummers van deze dealers niet online zodat iedereen deze kerels kan contacteren of een sms je sturen om af te spreken en dan je kat te sturen. Ik zou er een sport van maken. Zodat ze helemaal kierewiet worden. SMS-en is toch gratis.
  • Jan Paulussen

    5 jaar geleden
    Als men bezorgt is over de moeders; Waarom zorgt De Wever via de politie dan niet voor die bot?
  • Ingrid Asseloos

    5 jaar geleden
    Toch vreemd dat ouders daar naar dergelijk systeem moeten grijpen. Waar is de overheid om zoiets te doen? En samenzitten... ola! Bemoeien ja en ontraden. Overheid doe eens zelf wat
  • Paul Philippaerts

    5 jaar geleden
    Ja als de politie er nog niet opgekomen is om eens na te kijken wie die dealers zijn via de reclame en hun telefoonnummers dan moeten de betrokken ouders wel zelf aan de slag gaan. Maar het helpt totaal niemandal. De dealer was bij de politie en justitie gekend maar kon gewoon zijn gang gaan. Er werd hem geen stro in de weg gelegd. Maatschappij kom in actie want uw politiekers politie en justitie zijn de belangenbehartigers van de misdaad.
  • Dimitri Struyf

    5 jaar geleden
    Als je als ex-gebruiker die ervan af wilt van nummer verandert, hoe krijgen die dealers die nummer dan vast?