Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Genk-voorzitter Peter Croonen over BeNeLiga: “Als we deze piste niet bekijken, krijgen we er later misschien spijt van"

Jupiler Pro LeagueDe Belgische G5 heeft samen met de zes grootste Nederlandse clubs het licht op groen gezet om een grensoverschrijdende BeNeLiga praktijkgericht te onderzoeken. Een eerste theoretische studie toonde aan dat zo'n Belgisch-Nederlandse competitie sportief en financieel interessant kan zijn. "De BeNeLiga kan een gamechanger zijn. Als we deze piste niet grondig bekijken, krijgen we daar later misschien spijt van", zegt Genk-voorzitter Peter Croonen in een gesprek met Belga.

14 reacties

  • Norbert Deploige

    5 jaar geleden
    Benny Coomans.......enkel hiermee krijgen we inzet. Enkel minimum inkomen en rest per prestatie. We zullen dan wel inzet en strijd zien op het veld. Volmondig mee eens.
  • Roger Deprez

    5 jaar geleden
    Hoe verdeeld men de plaatsen C-L en E-L voor twee landen in één competitie.
  • Benny Coomans

    5 jaar geleden
    misschien voetballers wat minder betalen en ze per prestatie vergoeden, wedden dat we dan beter voetbal gaan zien
  • Karl Van den Bergh

    5 jaar geleden
    Laat die ploegen dan maar altijd in een eigen competitie tegen elkaar spelen en de echte Europese plaatsen voor Europa League en Champions League verdelen onder de andere ploegen uit de Nerderlandse competitie en de Jupiler League. Dan zijn we ineens verlost van idioten zoals Verhaeghe, Verschueren en Croonen.
  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Zoals gisteren tegen C Brugge hoe moeilijk Genk het had tegen de laatste, dit is enkel bedoeld om meer in de kassa te krijgen voor de dure buitenlandse voetballers te betalen