© Ward Bosmans

Grootste fietszone van Vlaanderen officieel geopend in Mechelse binnenstad

Zaterdag werd de grootste fietszone van Vlaanderen officieel geopend in Mechelen. In 179 straten en bijna dertig kilometer lang krijgen fietsers voorrang op de auto’s. Het was burgemeester Alexander Vandersmissen (Open Vld-Groen-m+) die samen met schepenen Patrick Princen en Vicky Vanmarcke de nieuwe zone symbolisch ‘infietste’.

Ward Bosmans

In de fietszone, die de hele Mechelse binnenstad omvat, moet gemotoriseerd verkeer achter de fietsers blijven. “Met de fietszone realiseren we een belangrijke belofte uit ons verkiezingsprogramma reeds in het eerste jaar van de legislatuur. Nergens in Vlaanderen is er vandaag zo’n grote en aaneengesloten fietszone als in onze binnenstad. En hier stopt het uiteraard niet, we gaan de komende jaren nog verder werk maken van ‘Mechelen fietsstad’. Mobiliteit is een absoluut speerpunt voor dit stadsbestuur en de fiets speelt daarin een belangrijke rol,” aldus burgemeester Alexander Vandersmissen.

“Mechelaars en bezoekers kunnen er niet meer naast kijken: de banners, wegmarkeringen en verkeersborden maken duidelijk dat onze binnenstad een fietszone is. Ook zullen we nog geruime tijd via verschillende communicatiekanalen informeren en sensibiliseren”, vertelt Patrick Princen, schepen van Openbare Werken en Communicatie.

Vicky Vanmarcke, kersvers schepen van Mobiliteit is erg enthousiast. “Met de fietszone geven we een duidelijk signaal aan alle weggebruikers in onze stad: in de binnenstad bepaalt de fietser vanaf vandaag de maat van het verkeer.”

© Ward Bosmans

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen