BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Wie is Sophie Wilmès? De eerste vrouwelijke premier na amper vier jaar ministerschap

Amper vier jaar nadat ze het tot minister schopte, zal Sophie Wilmès (MR) zich eerste minister mogen noemen. Het is weliswaar slechts eerste minister van de regering in lopende zaken die 38 van de 150 Kamerzetels bezet, maar toch gaat de 44-jarige Wilmès de geschiedenisboeken in als de eerste vrouwelijke premier van ons land.

4 reacties

  • Kristel Laurent

    4 jaar geleden
    Eindelijk een vrouw, ze doét dát super, bén fan
  • joachim albert

    4 jaar geleden
    Sowieso responsabilisering van gewesten, meer financiële verantwoordelijkheid inzake belastingen maar ook meer eigen middelen. Federaal alleen nog Defensie, buitenlandse zaken, klimaat, Belgische zaken (Rode duivels, OS, imago, Unesco, VN...) en EU-zaken. En normaal gaan deze zaken op termijn toch naar EU. Dát of herfederaliseren en terug België en gewoon alles 3 of 4 talig (met Engels).
  • Lizy Verret

    4 jaar geleden
    Mevrouw Wilmes ik wens U heel veel succes en probeer AUB ons landjeweer op goede rails te krijgen , doe iets aan onze rechters , onze uit de hand gelopen prijzen voor elektriciteit, en het te vroeg vrijlaten van criminelen of voorwaardelijke straffen die ze krijgen . En doe iets aan de hoge lonen van al de mensen die aan de overheid werken . Lees maar eens voet het loon van meneer De Decker ook hij is beschaamd voor dit loon om niets te doen . Heel de overheid zit vol graai culturen .
  • Alain Catry

    4 jaar geleden
    Met al die studies en deze indrukwekkende loopbaan , zal ze wel tweetalig zijn ? Ik bedoel Frans / Nederlands !