Direct naar artikelinhoud
Nederland

Twee lijken gevonden in Nederlandse bioscoop

De bioscoop ligt in de binnenstad van Groningen. De omgeving is door de politie afgezet.Beeld ANP

De Nederlandse politie heeft vanochtend twee lichamen aangetroffen in een bioscoop in het centrum van de noordelijke stad Groningen. De politie gaat uit van een misdrijf.

De doden zijn gevonden in het bioscoopcomplex, aldus een woordvoerster van de politie. Ook aan het begin van de middag kon de politie verder nog geen mededelingen doen. 

De bioscoop van de Pathé-keten is gelegen aan het Gedempte Zuiderdiep, in de binnenstad. Een nabijgelegen straat was tot 13.00 uur afgesloten. Het Gedempte Zuiderdiep blijft nog wel afgesloten. De politie zoekt getuigen. Over de identiteit van de doden is nog niets bekend.

In witte pakken gehulde speurders van de Forensische Opsporing zijn op de tweede verdieping om onderzoek te doen: op de tweede verdieping van het pand lopen mensen in witte pakken. Er is een Team Grootschalig Optreden (TGO) opgestart, wat betekent dat meerdere politiemensen van verschillende diensten samenwerken bij het onderzoek.

Op Twitter meldt de bioscoop vandaag gesloten te blijven. Het complex telt negen zalen en in totaal 1.671 stoelen, waarvan 545 stoelen in de grootste zaal. In een verklaring laat Pathé weten “het verschrikkelijke nieuws” te hebben ontvangen. “Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun familie.”

Een medewerkster van een winkel vlakbij meldt dat ze rond 10.00 uur politiemensen met getrokken wapens op het dak van de bioscoop heeft zien lopen.

Twee lijken gevonden in Nederlandse bioscoop
Beeld ANP
Twee lijken gevonden in Nederlandse bioscoop
Beeld ANP

Twitter bericht wordt geladen...