The Interceptor zoals die al functioneert in Maleisië.
Volledig scherm
The Interceptor zoals die al functioneert in Maleisië. © Ocean Cleanup

Ocean Cleanup presenteert nieuw idee: ‘kruimeldief' moet drijvend afval uit rivier halen

Na de veegarm komt de Nederlander Boyan Slat met een nieuw project om de wereldzeeën schoon te maken. Met zijn team, de Ocean Cleanup, heeft hij een soort grote kruimeldief gemaakt. Die machine, de Interceptor, dobbert op rivieren en moet het langsdrijvende afval opvegen. Dat moet voorkomen dat de troep überhaupt in zee komt. Slat presenteerde de Interceptor vanavond in Rotterdam.

9 reacties

  • Dries Depoortere

    5 jaar geleden
    dat is toch ne hele straffe, die boyan slat !
  • Pieter Verhulst

    5 jaar geleden
    Anuna. Hier iemand om een voorbeeld aan te nemen. Maar ik geef toe Pol&Soc gaat een betere voorbereiding zijn op je toekomst als zelfverrijkend politica.
  • guy vanhuysse

    5 jaar geleden
    Fantastisch ! Voor de ganse wereld !
  • Jessica Haesevoets

    5 jaar geleden
    In de VS hebben ze zo 3 systemen (Mr., Professor en Captain Trash Wheel) en die werken super. Deze trash wheels hebben wel een vaste plaats, dus dat is gegarandeerd vuilnis rapen. Hopelijk werkt dit drijvend systeem nog beter en kan het verplaatst worden naar plaatsen waar het nodig is. Alweer een stapje dichter naar minder vervuilde wateren.
  • Kurt Winkelmans

    5 jaar geleden
    Voorkomen is beter dan genezen. Ongelooflijk maar er zijn nog steeds idioten die hunne rommel gewoon uit den auto kieperen , weggooien tijdens het fietsen of wandeling en blijkbaar niet weten dat er zoiets als vuilophaling is en containerparken zijn. Een kleine minderheid maar zij verpesten het wel voor een grote meerderheid.