Beelden die vanmorgen gemaakt werden van een uitgebrande auto bij het domein dat vannacht werd gebombardeerd in Barisha.
Volledig scherm
Beelden die vanmorgen gemaakt werden van een uitgebrande auto bij het domein dat vannacht werd gebombardeerd in Barisha. © AFP

Trump bevestigt dood IS-leider al-Baghdadi: “Hij stierf als een laffe hond, rennend en huilend”

IS-leider Aboe Bakr al-Baghdadi is gedood bij een militaire operatie van speciale Amerikaanse eenheden in het noordwesten van Syrië. Dat heeft Amerikaans president Donald Trump bevestigd tijdens een toespraak. Al-Baghdadi zou zichzelf hebben opgeblazen met een bomvest toen de eenheden het gebouw bestormden waar hij zich verborgen hield. “Hij stierf als een laffe hond, rennend en huilend”, zei Trump tijdens zijn toespraak. Ook drie van al-Baghdadi’s kinderen kwamen om.

56 reacties

  • Gustaaf Govaerts

    4 jaar geleden
    Awel we weten het ondertussen al.
  • Ria Adams

    4 jaar geleden
    Een prachtige uitspraak van de president!
  • princen yvon

    5 jaar geleden
    Toch ook eens grondig onderzoeken wie allemaal heeft meegeholpen om Al Baghdadi in Idlib te laten terecht komen! Lijkt mij geen eenvoudige opdracht, noch door Syrisch, noch door Koerdisch gebied.
  • raoul dirckx

    5 jaar geleden
    Mooi Hollywood scenario. Maar heeft iemand de beelden goed bekeken. Als ik een vuurtje maak s'avonds dan smeult dit nog lang na... Daar niets, kinderen spelen er zelfs. De uitleg van Trump is perfect, de kerel blaast zichzelf op, dat wil ook zeggen dat zij het niet gedaan hebben. DNA op minder dan 6 uur nadien... je moet het maar geloven. Voor Putin is Trump al uitgerangeerd. Met zo'n vent kom je alleen in de problemen door de leugens die hij verzint. Wait and see.
  • HUBERT VANHOVE

    5 jaar geleden
    De koerden denken het hunne van over de dankbaarheid van trump