In de vrachtwagen werden begin deze week 39 lichamen gevonden.
Volledig scherm
In de vrachtwagen werden begin deze week 39 lichamen gevonden. © EPA

Britse krant legt mensensmokkel vanuit België bloot: “Trip kan 12 tot 16 uur duren, afhankelijk van de vertraging van de ferry”

Undercover opererend heeft een journaliste van de Britse krant Daily Mail contact gehad met een Albanese mensensmokkelaar die een route via België uit de doeken deed, zo staat vandaag in de krant te lezen.

19 reacties

  • Henk H. Van der Haar

    4 jaar geleden
    Zolang de EU zo soft optreed tegen smokkelaars en illegalen blijf je dit houden. Hier in Nederland moet een uitgeprocedeerde asielzoeker zelf vertrekken, denk je dat ze dat doen? En dan is het ook nog mogelijk dat het land van herkomst geen onderdanen terug neemt, dat is toch te gek voor woorden. En dan erbij , dit zijn geen asielzoekers maar gelukszoekers
  • luc verriest

    5 jaar geleden
    Zolang Europa geen doortastende maatregelen neemt, en illegalen hier verder laat ronddolen, hebben de mensensmokkelaars vrij spel, en zullen dergelijke tragedies zich keer op keer herhalen.
  • Hans Torbeyns

    5 jaar geleden
    Spijtig dat iedereen het achteraf allemaal weet
  • Jan Baroen

    5 jaar geleden
    Één van de problemen is dat mensensmokkelaars, als ze ooit gearresteerd en voor het gerecht komen, veel te licht gestraft worden. Bij heel zware straffen zou er al veel minder mensensmokkel zijn. Bovendien moeten transporten, ook koeltransporten, nog beter gescreend worden.
  • philippe vander haeghen

    5 jaar geleden
    De Britten zouden beter zelf eens voor de spiegel staan. Die mensen worden daar ingezet als slaven. Ik snap trouwens niet waarom al die migranten naar het VK willen? Voor het loon, eten en weer zal het zeker niet zijn... Misschien eens een maand geen ferry"s naar daar laten uitvaren.