Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Weg met de herfst- en winterdip: zo verjaag je de duisternis buiten én in je hoofd

Deze nacht hebben we de klok nog eens mogen terugdraaien. Een gevolg van het gepruts aan ons horloge, is dat de zon een uurtje vroeger ondergaat. En dat kan een ferme invloed hebben op je humeur. “Als het buiten donker, nat en guur is, zit je sneller opgezadeld met een dipje”, waarschuwt klinisch psychologe Penelope Makris. Gelukkig kan je er ook iets tegen doen. 

2 reacties

  • Charlie Sieber

    4 jaar geleden
    Winterdip, zomerdip, allemaal flauwekul. Men wilt er gewoon erin geloven, dan ga je ook zo gedragen. Zie maar als bijvoorbeeld zomertijd en wintertijd, hoeveel mensen hebben daar last van. Maar als ze op vakantie gaan met 2 uur tijdsverschil dan hoor je ze ineens niet. Dan hebben ze geen last, rarara.....
  • Kirsten De Laet

    5 jaar geleden
    Dagelijks een fietstocht naar één of ander lokaal natuurgebied en vaak wandelen met de hond van een vriend door weer en wind. Koud, nat of warm maakt allemaal niks uit, gewoon naar buiten en genieten van de pracht van de natuur. Maar ja, ze zitten allemaal liever binnen aan het tv scherm of de smartphone gekluisterd want ze zouden maar eens iets belangrijks moeten missen van hun buren of vrienden. Ik bouw mijn sociale media steeds verder af en ben veel minder vaak online. En dat doet deugd !