© VRS

Vrouw (59) verbergt lichaam van overleden broer 13 jaar in stal

De politie in het Vlaams-Brabantse Geetbets heeft een vrouw (59) opgepakt nadat ze dertien jaar lang geheim hield dat haar gehandicapte broer was overleden. Ze bekende dat ze het lichaam van haar broer onder een stapel dekens in de stal achter het huis verborg.

Raf Vanmechelen, Paul Pans, Dirk Coosemans en Marc Klifman

De politie trof dinsdag het stoffelijk overschot van de man in de stal aan, naast de ouderlijke woning waar hij samen met zijn zus leefde. De lichaamsresten lagen verborgen onder een stapel dekens.

“Daniël leeft niet meer”, verklaarde de eenzame vrouw , die met de rug tegen de muur stond en niet anders kon dan bekennen dat haar broer er al jarenlang niet meer was, aan de agenten. “Zijn lichaam ligt al tussen de tien en de dertien jaar verborgen in de stal.”

Volgens verschillende bronnen gaat het gerecht ervan uit dat Daniël S. al dertien jaar geleden overleden is. Het Leuvense parket stuurde een wetsdokter en het labo ter plaatse en uit de eerste vaststellingen lijkt het erop dat hij geen gewelddadige dood stierf. “Al moet een lijkschouwing nog klaarheid scheppen”, zegt Sarah Callewaert, woordvoerster van het Leuvense parket.

Na de lugubere ontdekking werd Anita S. meteen meegenomen naar het politiekantoor, waar ze urenlang werd ondervraagd.

Lees het hele verhaal met de getuigenis van de familie donderdag in Gazet van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER