Rik Torfs *** Leuven, Belgie  - 14/12/2018 Photo by Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews
Volledig scherm
Rik Torfs *** Leuven, Belgie - 14/12/2018 Photo by Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews

Rik Torfs over priesterwijding getrouwde mannen: "Voorstel kan poort openzetten naar meer uitzonderingen"

Het voorstel van de Amazone-synode om getrouwde mannen in regionale speciale gevallen tot priester te wijden kan de poort openzetten naar meer uitzonderingen in andere gebieden. Ook België komt daarvoor in aanmerking. Dat zegt kerkjurist en hoogleraar Rik Torfs zondag aan Belga.

2 reacties

  • lut vanhyfte

    5 jaar geleden
    Niks te uitzonderingen! Verdikke toch! Als onze Grondwet zwart op wit garandeert dat man en vrouw gelijk zijn voor de wet, dan mag geen religieuze wet daar óóit boven staan! M'n kleindochters moeten bijgevolg ten spoedigste exact evenveel kans hebben om 't als hun broers tot bisschoppe te kunnen schoppen, gezien de schandalig hoge staatsweddes en pensioenen die aan zo'n luizenjob vasthangen óók door vrouwen worden gefinancierd! ¿Politiekers, stop deze óngrondwettelijke vrouwendiscriminatie?
  • Greta Geboers

    5 jaar geleden
    Het celibaat, een job voor een priester met een klare kijk op het leven. Niet getrouwd, eeuwige vrijgezel. Onze katholieke godsdienst, de tijd gaat komen, dat de mensen weer voor echte priesters gaan kiezen. Wees gerust, bewezen en herhaaldelijk gebeurd in de geschiedenis. Vrijheid in het gedachtengoed. Voor hen met karakter, wijsheid en een onbegrensd geloof in Onze Lieve Heer.