De Amerikaanse president Donald Trump vandaag tijdens zijn persconferentie in de ‘Diplomatic Room’ van het Witte Huis, om te onthullen dat IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi gedood is bij een Amerikaanse aanval in Syrië.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump vandaag tijdens zijn persconferentie in de ‘Diplomatic Room’ van het Witte Huis, om te onthullen dat IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi gedood is bij een Amerikaanse aanval in Syrië. © AP

Rusland twijfelt aan Amerikaanse operatie tegen IS-leider: “Geen overtuigende bewijzen”

Het Russische ministerie van Defensie heeft vandaag bewijzen gevraagd voor de Amerikaanse operatie die geleid heeft tot de dood van IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi. De verschillende betrokken partijen beschikken over tegenstrijdige details, aldus woordvoerder Igor Konasjenkov in een mededeling van het ministerie.

14 reacties

  • Patrick Ardenois

    5 jaar geleden
    Die Russen vertrouw ik allang niet meer. Ze zijn zogezegd niet binnengevallen in de Krim, ze hebben zogezegd mh17 niet naar beneden gehaald met een buk raket en zo ken ik er nog wel enkele. Mevrouw bernaerts: de Amerikanen hebben de technologie om een DNA staal te controleren binnen enkele minuten zelfs. Hier bij ons zou het idd weken duren. Moest u eens weten hoe die Amerikaanse soldaten uitgerust zijn dan zou u het wel geloven.
  • eddie deleener

    5 jaar geleden
    Russen kunnen er nog veel van leren....
  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Wat ik vooral héél raar vind, is dat men zogezegd binnen het kwartier een DNA-staal heeft afgenomen én onderzocht! Terwijl zoiets normaal weken duurt!
  • P Van Haute

    5 jaar geleden
    Zouden ze jaloers zijn
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Volgens hun eigen verklaringen waren het niet de Amerikanen maar de Irakezen die zouden uitgevist hebben waar hij zich ophield, Jan Dekoninck. Op het moment dat die impeachment procedure vaart begint te krijgen kon Trump natuurlijk wel een stunt gebruiken, alhoewel hij daar persoonlijk weinig verdienste zou aan hebben.