De Britse premier Boris Johnson
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson © AFP

Britse Lagerhuis verwerpt vervroegde verkiezingen op 12 december

De EU-lidstaten aanvaarden het Britse verzoek om de brexit uit te stellen tot 31 januari 2020. Dat heeft Europees president Donald Tusk gisteren gemeld. Met het uitstel van drie maanden is een brexit zonder akkoord op 31 oktober, definitief van de baan. Het Britse Lagerhuis heeft geen groen licht gegeven om vervroegde verkiezingen te houden op 12 december, zoals premier Boris Johnson wil. Johnson had een tweederdemeerderheid nodig, maar kwam stemmen te kort. Vandaag probeert hij het opnieuw.

158 reacties

  • Bart Verbeeck

    4 jaar geleden
    Een nieuwe verkiezing zal de facto een nieuw referendum worden. Het zal dan alweer zeer nipt worden voor wie er ook wint. De remainers wordt in principe beloofd dat het beter is in de EU. Maar de EU is een gigantisch zinkend schip. Eerst traag en dan snel. Dan zit ik liever in een klein bootje waar je nog een kans maakt tegenover een grote cruiser waar er geen uitweg is voor niemand.
  • peter colson

    4 jaar geleden
    Er is in VK geen politiek meer. Ongeacht wie welke richting neemt (links, rechts, vooruit of achteruit) , de oppositie zal ALTIJD tegenstemmen. En dan zijn ze verbaasd dat men UKIP en dergelijke stemt. De Brexit is zelfs niet eens links tegen rechts. Wales is vanouds links en daar stemt men voor. Schotland is ook links en daar stemt men tegen net als het grootkapitaal in London
  • guido Bervoets

    4 jaar geleden
    De politici durven geen nieuw referendum meer te organiseren omdat ze vrezen dat de Britten er massaal gaan voor kiezen om IN de EU te blijven. Stel u voor wat dat weer voor politieke chaos en onrust zou zorgen. Er zouden in dat geval zelfs misschien stappen moeten ondernomen worden om een volwaardig lid te worden van de EU i.p.v. van dat los/vast tussen hangen-en-staan verband dat ze voorheen hadden. Dat zou pas inslaan als een bom.
  • Marleen Mortelmans

    4 jaar geleden
    Belachelijk. Hoe lang gaat deze komedie nog aanslepen. Waar vinden we nog integere en daadkrachtige politici die zich ten dienste stellen van het volk? Dat hebben we dringend nodig.
  • Jacky Vanderplas

    4 jaar geleden
    Als dit niet een persoolijke vete is wat dan wel?