Een detail van het schilderij ‘De Bespotte Christus’ van Cimabue dat voor een recordbedrag van 24 miljoen euro geveild is.
Volledig scherm
Een detail van het schilderij ‘De Bespotte Christus’ van Cimabue dat voor een recordbedrag van 24 miljoen euro geveild is. © REUTERS

In Franse keuken gevonden meesterwerk brengt 24 miljoen euro op

Een lang verloren gewaand schilderij van de middeleeuwse kunstenaar Cimabue, dat jarenlang in de keuken van een bejaarde vrouw in Noord-Frankrijk hing, heeft op een veiling een recordbedrag van 24 miljoen euro opgebracht. Dat is maar liefst vier keer zoveel als de vooraf geschatte waarde van zes miljoen euro.

2 reacties

  • Jean De Grande

    4 jaar geleden
    Alles is waard wat de gek er voor geeft. Waarschijnlijk een goede investering en klein genoeg om in een kluis te stoppen.
  • Edmond Dillien

    4 jaar geleden
    Hoeveel van die dingen zijn er al niet achteloos vernietigd na het overlijden van een naaste ? Ouwe rommel word het dan genoemd en, hopsa, weg ermee. De antiek verkoop en taxatie programma's hebben daar gelukkig verandering in gebracht, de bomma en bompa hun oude spullen worden nu helemaal anders bekeken als 10 jaar geleden.