BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Premier Wilmès: “Regeringsvorming gaat niet voldoende vooruit”

Sophie Wilmès, de nieuwe premier van de federale regering van lopende zaken, hoopt dat de publicatie van het rapport van de preformateurs aanstaande maandag de aanzet kan zijn voor échte onderhandelingen over de inhoud van een politiek project. "Er ontbreekt een gevoel van urgentie", verklaarde het nieuwe federale boegbeeld van de MR op de Franstalige openbare omroep RTBF.

34 reacties

  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    De huidige Vlaamse coalitie heeft samen een meerderheid. Ze zijn door een meerderheid van de bevolking verkozen en ze willen samen regeren. Dus zijn zij de winnaars. Niet het VB met 18,5%. Zo zit ons democratisch kiessysteem in elkaar. Dus aan alle slechte verliezers, stop met janken en leg je neer bij de werkelijkheid.
  • johan thyssen

    5 jaar geleden
    Ik wil niet meer kiezen!! Wat gekozen wordt door het volk mag toch niet meeregeren.
  • danny janssens

    5 jaar geleden
    We hebben een toestand waarin de NVA/VB een standpunt probeert op te dringen waar niemand achterstaat in Wallonie en minder dan de helft in Vlaanderen. Dus NVA of VB is geen optie. We hebben een Waalse regering met socialisten, liberalen en ecolo, 3 van de 5 grootste politieke families in Belgie met Ecolo als de grootste winnaar in Wallonie, logisch dus dat dit de basis moet vormen voor een federale regering. Als het in Wallonie kan moet het in Belgie ook kunnen, zoniet met CDV of PVDA ipv VLD
  • Carine Goedertier

    5 jaar geleden
    Dit duurt inderdaad veel te lang. Waarom zo lang lanterfanten. Het volk heeft gekozen en het VLAAMS BELANG heeft de verkiezingen gewonnen dus zijn zij aan zet. Geef hun de kans en we zien wel wat het wordt bij de volgende verkiezingen. Opnieuw veel winnen of afgestraft worden. Maar ze hebben tenminste dan toch de kans gekregen. En dan is het ook gedaan met het kat en muisspel van wie met wie wel of niet wil regeren. Waarom dient eigenlijk een verkiezing ?
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Wow, zo'n wereldschokkende mededeling. Geen enkele belg die het wist dat niet voldoende vooruitgaat. Ze is echt wel briljant te noemen. En wanneer begint ze te werken ipv interviews te geven ? Want die brengen geen aarde aan de dijk. Iedere politicus zou iets moeten leren van de kippen : eerst eieren leggen en dan pas kakelen.