Direct naar artikelinhoud
VK

‘Fuck The Guardian’: Morrissey zet strijd tegen Britse krant verder met opvallend T-shirt

‘Fuck The Guardian’: Morrissey zet strijd tegen Britse krant verder met opvallend T-shirt
Beeld rv

De strijd tussen de Britse krant The Guardian en Morrissey gaat verder. De zanger, die de extreemrechtse For Britain Movement openlijk steunt, verscheen op het podium van de Hollywood Bowl in Los Angeles met de woorden ‘Fuck The Guardian’ op zijn shirt.

Het is niet de eerste keer dat de voormalige frontman van The Smiths de progressieve Britse krant aanvalt. Eerder noemde hij The Guardian al “de stem van alles wat er mis is met het Groot-Brittannië van vandaag”.

De 60-jarige zanger noemde zichzelf in mei dit jaar “slachtoffer van een onvermoeibare haatcampagne door The Guardian”. De krant nam Morrissey al meermaals op de korrel wegens zijn openlijke steun aan de extreemrechtse For Britain Movement. Zo verscheen hij met een ‘For Britain’-badge in de Tonight Show van Jimmy Fallon en noemde hij partijleidster Anne Marie Waters “de enige die de waanzin in het Verenigd Koninkrijk kan stoppen”.

Eerder deze maand liet Morrissey nog een demonstrant uit een concertzaal in Portland verwijderen. De man droeg een affiche met het doorstreepte logo van For Britain en een met de woorden ‘Bigmouth indeed’, verwijzend naar het nummer ‘Bigmouth Strikes Again’ van The Smiths.