Aanleiding voor de snelle koersstijging is een verklaring van de Chinese president Xi Jinping.
Volledig scherm
Aanleiding voor de snelle koersstijging is een verklaring van de Chinese president Xi Jinping. © REUTERS

Bitcoin danst opnieuw tegen de grens van 10.000 dollar aan

De koers van de bitcoin is tijdens het weekend flink gestegen. Op vrijdag stond de waarde nog op ongeveer 7.500 dollar, zaterdag was dat net geen 10.000 dollar. Daarna zakte de koers weer iets, maar hij blijft schommelen rond de 9.500 dollar.

7 reacties

  • Terence Van Geluwe

    4 jaar geleden
    Mensen het gaat over blockchain technologie niet BTC. Crypto is de toekomst, wie dat nu nog ziet lol. Samsung brengt note 10 uit met cryptowallet. Huwai deed dit reeds begin dit jaar. Meer dan 100 banken hebben geinvesteerd in XRP. Japan draaidt reeds op X-current. net als menige andere. Onze eigen huizenmarkt waarbij iedere huis z'n eigen wallet heeft( vergunningen etc...) is blockchain technologie. Smart contracts sluiten fraude uit en human error. Geloof maar verder in de banken :-) .
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    De marketingmachine rond deze jetons werkt weer op volle toeren.
  • Kelly Verlinden

    5 jaar geleden
    Dat China in zo een munt wilt investeren verwondert me niet, dat de beleggers China vertrouwen en de munt zo daalt en stijgt wekt wel geen vertrouwen op. Wat de munt nodig heeft is een stabiele waarde en niet dit jojo gedrag.
  • Bart Karmel

    5 jaar geleden
    Wat Xi bedoelt is, we gaan onze eigen munt maken.
  • Martin Meuris

    5 jaar geleden
    Wie koopt er nu toch die "munten" die puur op speculatie gebaseerd zijn? Achteraf niet komen klagen als je een hoop geld kwijt zijt, de superrijken sturen die handel en zij maken wel steeds winst.