De mama van Anna Bui Thi Nung (19) steekt een kaars aan bij een foto van haar vermiste dochter.
Volledig scherm
De mama van Anna Bui Thi Nung (19) steekt een kaars aan bij een foto van haar vermiste dochter. © AFP

Vietnamees slachtoffer drama in Essex verbleef in Brussel: “Ik dacht dat het leven in Europa roze was, maar het blijkt zwart te zijn”

De bestuurder van de koelwagen waarin woensdag in Engeland 39 lijken zijn ontdekt, blijft in de cel, zo meldt de politie van Essex vandaag. De Britse politie heeft intussen ook documenten naar Vietnam gestuurd voor de identificatie van enkele van de doden. Een van de mogelijke slachtoffers, Anna Bui Thi Nhung, zou vanuit Vietnam naar Berlijn en Brussel zijn gereisd, vóór op een onbekende plaats in de koelcontainer te zijn gestapt waarin ze de dood vond. Dat vertelden familieleden aan de Britse krant ‘Daily Mail’. Het Ierse Crimineel Vermogensbureau voerde naar verluidt al een jaar lang een geheim onderzoek naar de bende mensensmokkelaars. 

4 reacties

  • Jeroen Van Simaeys

    4 jaar geleden
    Een land die de illegale migratie jarenlang in de borst werkt komt nu met oordelen. Hadden die mensen geen reden gehad om te vluchten leefden ze nu nog. Wat een hypocriet wereldje.
  • krista notelaars

    4 jaar geleden
    Anna Bui Thi Nhung heeft meer dan 8.000 pond betaald, dit is 9272 euro of 370.000 bf terwijl een vliegticket one way 650 euro kost, die mensen worden ginds nogal aangepord met valse beloftes om naar hier te komen wanneer ze er zoveel voor betalen, men zou beter in ieder land campange voeren dat Europa niet de beloofde landen zijn.
  • Jan De Korte

    4 jaar geleden
    Meedogenloos.... Zo lang ze steun krijgen van NGO ' s..... Deze zijn mede verantwoordelijk. Smokkelaars geen mensenrechten
  • Marlies Schoefs

    4 jaar geleden
    sterkte vreselijk