Stephen Morris had het instrument geleend van zijn vrouw.
Volledig scherm
Stephen Morris had het instrument geleend van zijn vrouw. © RV

Meer dan 300 jaar oude viool achtergelaten op trein in Groot-Brittannië

Een Britse violist zit met de handen in het haar omdat hij vorige week zijn 310 jaar oude viool heeft achtergelaten op de trein nadat hij afstapte in Penge East. De spoorwegmaatschappij zegt “hemel en aarde” te bewegen om het instrument, dat ongeveer 250.000 pond (289.000 euro) waard is, terug te vinden. Dat meldt de Britse openbare omroep BBC.

1 reactie

  • willem sliggers

    5 jaar geleden
    Hoe is het mogelijk dat deze muzikant zulk een prachtige en dure viool 'vergeet' in een trein ? Een borrel teveel misschien?
  1. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Pro-Palestijnse studenten weigeren Columbia University te verlaten

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Pro-Palestijn­se studenten weigeren Columbia University te verlaten

    Er is een “gul” nieuw voorstel voor een staakt-het-vuren in de Gazastrook voorgelegd aan Hamas, zegt de Britse minister van Buitenlandse Zaken David Cameron maandag in Riyad. Ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken rept over “een buitengewoon genereus aanbod”. Beide ministers spreken de duidelijke hoop uit dat Hamas op het voorstel zou ingaan. Intussen gaat de oorlog in Gazastrook volop door. Na Israëlische luchtaanvallen op Rafah zijn maandag zeker 27 Palestijnen om het leven gekomen. Lees hier de ontwikkelingen van maandag 29 april terug.
  2. KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    De 88-jarige Ivan Vivsianyk, inwoner van het dorp Ocheretyne in de regio Donetsk, wist op een opvallende manier te ontsnappen aan de Russische bezetting. Dat vertelt hij nu aan de Oekraïense nieuwszender 1+1. Russische militairen namen zijn paspoort af, waardoor hij besloot ‘s nachts te voet op de vlucht te slaan. De tachtiger liep maar liefst zes uur lang, onder vuur, in het donker, totdat hij onderweg een chauffeur tegenkwam die aanbood hem een lift te geven. Nu verblijft de grootvader in Dnipro, waar hij wacht op een nieuw Oekraïens paspoort.