Ouders slachtoffer Pokémonmoord: “Shashia was niet naïef, er viel haar niets te verwijten”

Jonny Van den Broeck (28) is veroordeeld tot levenslang voor de moord op Shashia Moreau (20) uit Heist-op-den-Berg. Haar ouders reageren opgelucht. “Er werd op het proces gezegd dat ze misschien naïef was geweest. Ik vind het belangrijk dat nu duidelijk is vastgesteld dat Shashia helemaal niets te verwijten viel”, zei haar mama na afloop van het proces rond de ‘Pokémonmoord’.

cel, tg, mf

Van den Broeck zelf hoorde het verdict schijnbaar onbewogen aan. Dat was anders bij de nabestaanden van Shashia. Die vielen elkaar na afloop in de armen en verklaarden opgelucht te zijn met de zware straf. “Naïef? Als zij het niet was geweest, was dit met een ander meisje gebeurd. Dat is nu wel duidelijk”, zei de mama van Shashia.

Ook papa Didier Moreau was opgelucht. “Die vijftien jaar ter beschikkingstelling van de maatschappij is heel belangrijk voor mij en voor Shashia’s broer. De maatschappij is voor lange tijd van een perverte, sadistische psychopaat verlost. We weten nog altijd niet wat er precies gebeurd is, maar we kunnen met dit proces wel een hoofdstuk afsluiten.”

© Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Pokémonmoord