© Belga

Proces van Aquino’s start vanaf vandaag voor hof van beroep

Een half jaar nadat de Hasseltse strafrechter het vonnis velde in de drugszaak rond de Maasmechelse familie Aquino, begint vandaag het proces opnieuw voor het hof van beroep in Antwerpen. De verwachting is dat de zaak een tiental dagen zal duren.

nv/geho

In totaal tekenden zestien van de 32 verdachten en acht vennootschappen beroep aan. Peetvader Raf Aquino kreeg in Hasselt 10 jaar cel voor zijn aandeel in vijf cocaïnetransporten van Zuid-Amerika naar Europa. De rechter verklaarde ook een vermogensvoordeel van 8 miljoen euro van hem verbeurd. Raf Aquino krijgt voor het hof van beroep het gezelschap van twee andere kopstukken - broer Mario (6 jaar cel) en Nico Beckx (7 jaar) - en nog elf andere veroordeelden en twee vennootschappen.

Enkele topadvocaten maken opnieuw hun opwachting in de zaak. Sven Mary, die optrad voor de weduwe van de vermoorde Silvio Aquino, ging niet in beroep maar treedt nu samen met Philip Daeninck op voor Mario Aquino. Toppleiter Walter van Steenbrugge werd door Nico Beckx ingeruild voor Luc Arnou, die ook optreedt als advocaat in de kasteelmoord op Stijn Saelens. Jef Vermassen, raadsman van Raf, krijgt assistentie van Hugo Vandenberghe.

“We hebben inmiddels het uitgebreide vonnis van de correctionele rechtbank grondig kunnen bestuderen”, aldus Philip Daeninck. ”We kunnen ons niet vinden in de beoordeling van de correctionele rechtbank als het over de ingeschakelde informant gaat. Wij blijven dus bij ons standpunt: wat het openbaar ministerie heeft gedaan, kan niet door de beugel.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer