VIDEO. Held gehuldigd die overval verijdelde in Tongeren

Glenn Vandooren (25) werd gisteravond gehuldigd door de verantwoordelijke van telecomoperator Orange. De Tongenaar heeft afgelopen zaterdag een overval op de winkel in de Maastrichterstraat verijdeld. Hij heeft één van de daders kunnen vloeren.

Dirk Roefflaer

De jonge held arriveerde gisteren in zijn werkplunje: “Ik moet nog gaan helpen verbouwen bij mijn neef”, verontschuldigde Glenn zich. Hij werd getrakteerd op champagne en kaastaart. “We willen jou bedanken. Dit is het minste wat we kunnen doen”, zegt shop-director Joris Moens. “Dankzij onze held bleef de buit beperkt tot enkele blauwe plekken voor de daders. Meneer is al sinds 2008 klant bij ons. We gaan zijn abonnement upgraden tot 10 gigabyte. Hij krijgt ook één jaar gratis ons pakket: internet, tv en ongelimiteerd bellen en sms’en, samen goed voor zowat 1.000 euro. Daarbovenop schenken we hem een leuk gadget: een virtual reality bril met beeld en geluid.”

Glenn bleef er bescheiden bij: “Het was zaterdag een chaotische bedoening. Eer ik het goed en wel besefte, was het al afgelopen. Ik zat hier aan het tafeltje vóór de toonbank te wachten toen plots vier mannen binnenstormden. Ik werd door één van hen van mijn stoeltje geduwd. Hij liep meteen naar het magazijn. Toen hij terugkwam, ben ik op hem af gegaan en heb ik enkele klappen uitgedeeld. Hierna heb ik hem in een wurggreep genomen en op de grond geworpen. Zijn kompanen zijn eerst gevlucht, maar vlak daarna kwamen ze terug en begonnen ze mij te stampen. Dan heb ik die gast maar losgelaten.” De vijf daders zijn nog voortvluchtig.

Winkelverantwoordelijke Michaël en zijn bediende Eline hebben zaterdag de deuren van hun shop om 16 uur weer geopend. De hostess die op de stoep aan het flyeren was, stelt het ook weer goed.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer