Carles Puigdemont  en zijn advocaat Paul Bekaert.
Volledig scherm
Carles Puigdemont en zijn advocaat Paul Bekaert. © Photo News

Spanje waarschuwt België over Puigdemont: “Zou onbegrijpelijk zijn als voortvluchtigen niet worden uitgeleverd”

De Brusselse raadkamer heeft zich vandaag nog niet gebogen over het Europees aanhoudingsbevel (EAB) dat het Spaanse gerecht heeft uitgevaardigd tegen de ex-minister-president van Catalonië Carles Puigdemont. Dat zal pas op 16 december gebeuren, zo hebben de advocaten van de Catalaanse politicus gemeld. De Spaanse regering lijkt ondertussen zijn geduld in de zaak te verliezen en waarschuwt ons land voor diplomatieke gevolgen als Puigdemont niet wordt uitgeleverd.

35 reacties

  • DIRK SPRANGERS

    4 jaar geleden
    En wat gaan ze doen als we (terecht) niet uitleveren ? Bommen gooien ? Politieke gevangenen in Europa anno 2019...snap dit maar.
  • Steven Vanneberg

    4 jaar geleden
    Die man heeft hier niets te zoeken.
  • Victor Munster

    4 jaar geleden
    De politiekers in Madrid hebben dat helemaal verkeerd aangepakt. Nu stoken ze zelf dat vuurtje op in plaats van het te sussen. En de Britten hebben ook geen Schotse politiekers in de gevangenis gegooid omdat die een referendum organiseerden over Schotse onafhankelijkheid. De EU heeft daarin trouwens een dubieuze rol gespeeld door destijds te stellen dat ze dan buiten de EU zouden vallen. De Britten hebben het slim gespeeld door hun Brexit referendum pas daarna te organiseren.
  • Bert Thijs

    4 jaar geleden
    Waar is de EU om Spanje op de vingers te tikken voor ondemocratisch gedrag ? De EU draait het hoofd weg als een lidstaat over de schreef gaat.
  • JACOB BERNAERTS

    5 jaar geleden
    Blijkbaar gaat de totale disfunctionaliteit binnen de Spaanse overheid zo diep dat zij nu zelf gaan veronderstellen dat het de normaalste zaak is dat echte democratische rechtstaten staten hun basis principe van scheiding der machten moeten laat varen om hen ter wille te zijn.