Autodieven maken 17.000 euro buit in recordtempo

© loh

In amper een paar minuten tijd gingen dieven dinsdagnacht aan de haal met een Citroën C3 in Lauwe. In de wagen lagen ook nieuwe kledij en gordijnen van kledingwinkel Me Gusta uit Marke. De buit bedraagt minstens 17.000 euro.

Geoffrey Sabbe

Alsof ze de sleutel hadden en het geen moeite kostte. Zo snel stalen dieven dinsdagnacht de Citroën C3 van Viviane Simoens (67) uit de Lauwbergstraat in Lauwe. Op camerabeelden van de nabijgelegen ijzerwarenzaak Huis A. Suys is de vlugge diefstal te zien. “Om 2.05 uur is te zien hoe een bestelwagen stopt”, zegt Viviane. “Er stapt iemand uit die onmiddellijk in mijn wagen stapt. Kort daarna rijdt hij weg. Onvoorstelbaar. Mijn wagen kostte 12.000 euro.”

Maar niet alleen Viviane, ook haar dochter Katrien deelt in de pech. Het toeval wil dat in de auto net een heleboel pas verkochte kleding van haar winkel Me Gusta lag. “Mijn mama brengt de retouches iedere woensdag naar de naaister”, zegt Katrien (47). “Omdat we aan het verbouwen zijn en een uitverkoop houden, was het erg druk. Daarom lagen er meer stuks dan anders in de wagen. Het gaat om broeken en T-shirts van een vijftiental klanten die ik zal moeten terugbetalen. Maar ook gordijnstoffen en houtgarnituren voor nieuwe pashokjes. Een verlies van al snel 5.000 euro.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen