© Victoriano Moreno

28 vermoedelijke transmigranten opgepakt bij controleactie aan station Antwerpen-Berchem

Aan het station van Antwerpen-Berchem werden maandagnacht 28 vermoedelijke transmigranten bestuurlijk aangehouden. Ze bleken niet over de juiste verblijfsdocumenten te beschikken. Het ging om een controleactie gericht tegen mensensmokkel en transmigratie van de Antwerpse federale politie in samenwerking met zes lokale politiezones en de Dienst Vreemdelingenzaken.

jtp

Van de 28 personen waren er 10 afkomstig uit Eritrea, 17 uit Soedan en 1 uit Ethiopië. Het ging om 27 mannen en 1 vrouw. Elf van hen zeiden minderjarig te zijn.

De controles waren voornamelijk gericht op de treinen die vanuit Brussel naar Antwerpen reden. “We stellen nog steeds vast dat heel wat transmigranten voornamelijk via het openbaar vervoer zich vanuit Brussel naar Antwerpen begeven”, legt Jean-Claude Gunst van de federale politie uit.

Oversteek naar het Verenigd Koninkrijk

“Zij komen met de trein toe in de stations Antwerpen-Berchem en Antwerpen-Centraal, en begeven zich van daaruit verder met de tram en/of bus naar de parkings langs de autosnelwegen, waar ze in vrachtwagens proberen te klimmen om de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk te kunnen maken”, klinkt het.

“Met deze actie wilde de politie netwerken van mensensmokkelaars in kaart brengen, de overlast in en rond het station aanpakken en de betrokken transmigranten ontraden om de gevaarlijke oversteek naar het Verenigd Koninkrijk te maken”, aldus Gunst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER