Brand in kelder van flatgebouw in Deurne: medisch interventieplan afgekondigd

Twee grote appartementsgebouwen aan het Rivierenhof in Deurne zijn dinsdagavond gedeeltelijk geëvacueerd na een brand in een technische ruimte in de kelder. De operationele fase van het nood- en interventieplan werd afgekondigd. De appartementsblokken hebben heel de nacht zonder stroom, water en verwarming gezeten.

dvd

Het vuur ontstond in de kelder van een flatgebouw van achttien verdiepingen hoog aan de Turnhoutsebaan, tegenover het Rivierenhof in Deurne. In de technische ruimte waar de elektrische installatie zich bevindt, ontstond brand. Er was ook sprake van een ontploffing aan een generator.

De brand zelf was snel onder controle en er vielen volgens de politie geen gewonden. Wel kwamen de twee flatgebouwen zonder elektriciteit te zitten. “Het gaat om een groot aantal appartementen met in totaal enkele honderden ingeschrevenen, daarom werd beslist om op te schalen”, zei Kristof Geens van Brandweer Zone Antwerpen. De operationele fase van het medisch interventieplan werd afgekondigd, maar de brandweer benadrukte dat er geen gevaar was.

Opvang

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Bewoners die wilden, konden in hun appartement blijven. Anderen konden terecht in twee bussen van De Lijn die ter plaatse kwamen. Er werd ook een nabijgelegen dienstencentrum in gereedheid gebracht voor comfortabelere opvang. Vervolgens mochten ze eventueel de nacht doorbrengen in een hotelkamer. Enkele tientallen bewoners gingen daarop in, maar de meesten bleven thuis of zochten elders tijdelijk onderdak.

Door de stroomonderbreking waren ook de liften buiten werking, maar de brandweer kon vaststellen dat er niemand in vast zat. Bewoners die slecht ter been zijn en dus niet met de trap naar boven kunnen, werden eveneens opgevangen.

De herstellingswerken hebben de hele nacht geduurd, maar woensdagochtend is er volgens de stad alvast opnieuw elektriciteit in de gebouwen.

Door de interventie kon tramlijn 10 een tijdlang niet passeren, maar ondertussen is die verbinding weer hersteld. Voor het autoverkeer, en dus ook voor buslijn 410, was er geen doorgang mogelijk.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER