Pexels
Volledig scherm
© Pexels

PlayStation 4 op een na best verkochte spelconsole aller tijden

iHLNDe PlayStation 4 van Sony is al 102,8 miljoen keer over de toonbank gegaan en is daarmee uitgegroeid tot de op een na best verkochte thuisconsole aller tijden. Dat schrijven meerdere gespecialiseerde websites woensdag, nadat Sony kwartaalresultaten publiceerde. Het Japanse concern verhoogde ook zijn winstverwachting.

4 reacties

  • Gert Van Hees

    4 jaar geleden
    Lionel Samyn, ik he gelezen dat de software van de ps3 compatibel is met de ps5, digitaal en disc, omdat de architectuur deels hetzelfde is.
  • Lionel Samyn

    4 jaar geleden
    Ik ben gewoon benieuwd hoe ik mijn bijna 340 ps4 games waarvan een groot deel op de externe harddrive van 4 Tb en mijn pro van 1 Tb. Hopelijk kan ik alles verder spelen op de ps5.
  • Neyt Erik

    4 jaar geleden
    De PS 4 heeft zijn resultaten vooral te danken aan zijn betrouwbaarheid,en het volledig verkeerd gaan met de X360(vorige generatie X_box).Nu tegenwoordig heeft Microsoft ook een zeer goed product,met de Xbox One,maar die kijken tegen een geweldige achterstand aan.Wel heeft Microsoft ervoor gezorgt dat ze nu de krachtigste console ter wereld hebben,de Xbox X(Scorpio).Op die manier probeert men aan de voorsprong van Sony te knagen.
  • Ramon Simon

    4 jaar geleden
    Het blijft een sterk merk. Jammer want Xbox heeft veel betekend als concurrentie. De eerste was een stap voorwaarts dan de ps2. De X360 had als user interface en online functies duidelijk een voorsprong, Sony heeft zowat alles gekopieerd. Elk nieuwe ps controller lijkt meer op de xbox controller. Alleen jammer dat de verkoopcijfers in de EU tegenvallen. Concurrentie is goed voor gamers, zeker sinds Sega stopte.