Gezin ontsnapt op het nippertje aan brand

In de Jan De Donckerlaan in Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands) is woensdagochtend een woning compleet uitgebrand. De bewoners konden zich op het nippertje in veiligheid brengen. Twee leden van het gezin werden voor een controle naar het ziekenhuis overgebracht omdat ze rook hadden ingeademd.

tdk

De bewoners werden gewekt omdat een van de kinderen begon te wenen. Toen bleek er al enorm veel rook in de woning te hangen. Het vijfkoppige gezin kon zich door de rook en vlammen een weg naar buiten banen.

Bij aankomst van de brandweer stond het huis al volledig in lichterlaaie. “De vlammen sloegen door de ramen op de eerste verdieping naar buiten, maar ook op het gelijkvloers brandde het hevig. De trap tussen het gelijkvloers en de eerste verdieping is zelfs volledig weggebrand”, zegt brandweerofficier Ivan Vergauwen.

“Ondanks de felle brand kregen we het vuur wel snel onder controle. We hebben kunnen vermijden dat de vlammen oversloegen naar de aanpalende woning. En omdat er net onder de zolder een betonstructuur zit, is het vuur ook niet naar de zolder en het dak overgeslagen. Maar binnen is alles compleet verwoest.”

Voorlopig is het nog duidelijk hoe het vuur ontstaan is. Het labo van de federale politie zal in de loop van de dag langskomen voor een grondig onderzoek. Het getroffen gezin zou tijdelijk bij familie terechtkunnen.

© TDK

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER