Argenta sluit bankautomaten voor onbepaalde duur na zoveelste plofkraak

Argenta heeft in overleg met de kantoorhouders besloten om alle bankautomaten vandaag leeg te maken en voor onbepaalde tijd te sluiten. De bank neemt die beslissing na de zoveelste plofkraak. Klanten kunnen dus voorlopig geen geld meer afhalen.

tg

Argenta heeft in overleg met zijn kantoorhouders besloten om al zijn bankautomaten vandaag leeg te maken en voor onbepaalde tijd te sluiten. Klanten kunnen aan de Argenta-bankautomaat dus geen geld meer afhalen en ook geen andere verrichtingen meer uitvoeren, laat de directie woensdagmiddag weten.

“De veiligheid van onze klanten, kantoorhouders, medewerkers, omwonenden en voorbijgangers gaat boven alles. De aanhoudende golf van steeds agressievere plofkraken dwingt Argenta om deze drastische maatregel te nemen” zegt Mieke Winne.

Deze ingrijpende maatregel is het onmiddellijke gevolg van drie plofkraken in oktober op Argenta-bankautomaten, telkens met een enorme materiële schade. Tot nu toe waren er gelukkig geen slachtoffers.

“We stellen echter vast dat de criminelen, zowel in België als in het buitenland, steeds zwaardere springstoffen gebruiken omdat de automaten steeds beter beveiligd zijn en omdat ze bij Argenta nog nooit een buit hebben kunnen maken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER