© jodw

18-jarig meisje in gracht gedwongen en verkracht in Sint-Katelijne-Waver

Een 18-jarige fietsster werd in Sint-Katelijne-Waver door een bromfietser in de gracht gereden, waar hij haar tot seksuele handelingen dwong. Toen de dader werd betrapt, ontstond een bizar straatgevecht met verscheidene gewonden.

bepr

De feiten dateren van 18 september, maar zijn nu pas bekend geraakt. De dader ontkent met klem de feiten en beweert dat hij per ongeluk op het meisje is terechtgekomen. Gisteren vond een reconstructie plaats die meer duidelijkheid moet brengen.

Na een KLJ-fuif werd een 18-jarig meisje op de Berlaarbaan in Sint-Katelijne-Waver door een jongeman op een brommer aangereden, waardoor ze in de gracht belandde. Het meisje werd daar gedwongen tot seksuele handelingen.

Het slachtoffer, een meisje uit buurgemeente Bonheiden, kon alarm slaan toen twee andere meisjes van ongeveer dezelfde leeftijd passeerden, de brommer opmerkten, stopten en het meisje om hulp hoorden schreeuwen. Daarop ontaardde de situatie. De verdachte werd agressief en verwondde de twee getuigen en een buurtbewoner. De verdachte, een 22-jarige Mechelaar, ontkent alles.

“Hij beweert dat hij op het meisje gevallen is toen hij haar wilde helpen. Om dat verhaal te toetsen, werd een reconstructie georganiseerd. De bevindingen worden gebruikt voor het onderzoek”, aldus woordvoerster Nele Poelmans van de Mechelse afdeling van parket Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer