Voormalig nationaal veiligheidsadviseur John Bolton.
Volledig scherm
Voormalig nationaal veiligheidsadviseur John Bolton. © AFP

Gaat ook voormalig veiligheidsadviseur John Bolton getuigen tegen Trump?

De commissies van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden die onderzoek doen naar een afzettingsprocedure tegen president Donald Trump, willen voormalig nationaal veiligheidsadviseur John Bolton horen. Dat melden verschillende Amerikaanse media vandaag. Bolton zou dat op 7 november moeten doen, maar onduidelijk is of hij dat wil.

2 reacties

  • Michel Van Limbergen

    4 jaar geleden
    Komt er iemand in nauwe schoentjes te staan?
  • hugo van de velde

    4 jaar geleden
    Ja doen, dan zijn we misschien van die onnozelaar af.
  1. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Pro-Palestijnse studenten weigeren Columbia University te verlaten

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Pro-Palestijn­se studenten weigeren Columbia University te verlaten

    Er is een “gul” nieuw voorstel voor een staakt-het-vuren in de Gazastrook voorgelegd aan Hamas, zegt de Britse minister van Buitenlandse Zaken David Cameron maandag in Riyad. Ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken rept over “een buitengewoon genereus aanbod”. Beide ministers spreken de duidelijke hoop uit dat Hamas op het voorstel zou ingaan. Intussen gaat de oorlog in Gazastrook volop door. Na Israëlische luchtaanvallen op Rafah zijn maandag zeker 27 Palestijnen om het leven gekomen. Lees hier de ontwikkelingen van maandag 29 april terug.
  2. Oekraïne-expert Witte Huis getuigt over telefoongesprek met Oekraïense president

    Oekraïne-ex­pert Witte Huis getuigt over telefoonge­sprek met Oekraïense president

    De hoogstgeplaatste Oekraïne-expert binnen het Witte Huis maakte twee keer zijn zorgen over Trumps pogingen om druk uit te oefenen op Kiev over aan een overste. Vandaag zal hij in het Huis van Afgevaardigden, in het kader van het impeachment-onderzoek tegen de Amerikaanse president, getuigen. In zijn openingsstatement zal hij het onder meer hebben over het "plichtsbesef" dat hem ertoe bracht twee keer zijn zorgen duidelijk te maken, weten CNN, Washington Post en New York Times. De man was bij het gesprek dat Trump in juli had met de toen net verkozen Oekraïense president Volodimir Zelenski.