donderdag 31 oktober 2019 - Jupiler Pro League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 Dick Demey

KRC Genk - Antwerp 2-2

Mazzu bekijkt het positief

Het punt dat KRC Genk tegen Antwerp greep, smaakte als een overwinning. Al kwam het onwaarschijnlijke gelijkspel er vooral op wilskracht, niet dankzij vloeiende combinaties. “Mentaal kan dit ons vooruithelpen”, wist Felice Mazzu. “We hebben de juiste mentaliteit getoond en dat leverde een verdiend punt op.”

Maar de Genk-coach bleef niet blind voor de te zwakke eerste helft. “Daar kan ik niet tevreden over zijn. Het was niet zozeer een gebrek aan creativiteit, wel een gebrek aan beweging. We liepen ook te veel met de bal aan de voet. En dan kan je een ploeg als Antwerp niet uit verband spelen. Het voetbal moet ook vloeiender, dat zien wij heus wel, we beseffen dat we beter kunnen. Dat zijn dus allemaal werkpunten, maar ik wil toch ook de nadruk leggen op het positieve. Het laatste halfuur hebben we erg veel spirit getoond. Alleen zo konden we die achterstand toch nog uitvegen.”

“Ik ben ook heel blij voor Sander”, lachte Mazzu. “Tegen Antwerp knapte hij weer veel defensief werk op, maar was hij met zijn goal ook beslissend. Dat zal hem deugd doen.”

Laszlo Bölöni wist niet goed wat hij precies van de onverwachte draw moest denken. “Ik ben tevreden over ons spel, want we kwamen hier 0-2 voor, dat is niet niks”, opende de Antwerp-coach. “Maar we verliezen uiteindelijk nog twee punten, dat is frustrerend. Er gebeurde zoveel in die slotfase, dat het moeilijk is om meteen de juiste analyse te maken. Uiteindelijk moeten we tevreden zijn met een punt.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws