© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Telenet Giants Antwerp onderuit in AEK Athene na dramatische tweede helft

Geen stunt van Telenet Giants Antwerp in de Olympic Indoor Hall van Athene. Tegen AEK Athene leed het op derde speeldag een tweede nederlaag on the road (62-51). De ploeg van coach Christophe Beghin gleed na een goede eerste helft (33-36) in een zwak derde kwart met slechts 3 puntjes uit de partij. In de tweede helft scoorden de Giants slechts 15 puntjes.

Patrick Ceulemans

Telenet Giants Antwerp opende secuur en had via Vic Sanders en een driepunter van Hans Vanwijn snel een 3-5 bonusje beet. Ibrahim Fall-Faye loste de met vroege foutenlast kampende Owen Klassen snel af en lag mee aan de basis van de 11-12 tussenstand na het eerste kwart. Roby Rogiers scoorde met een lekker haakworp, maar de Giants leden balverliezen en misten weer vrijworpen. Met nieuwe korven van Dennis Donkor en Hans Vanwijn bleven de Sinjoren in het tweede schuifje toch lichtjes domineren: 16-18 en 22-25.

Met een tweede bom op een rij van Dave Dudzinski flikkerde er na zeven minuten een 26-28 Antwerpse voorsprong op het Griekse scorebord. De Amerikaanse vedette Keith Langford gaf steun aan zijn landgenoot Ray Kendrick en bij 30-28 kwam AEK Athene opnieuw aan de leiding. De 19-jarige en 2m08 grote Vrenz Bleijenberg reageerde met een driepunter en loodste de Giants in de slotminuut van de eerste helft naar een 31-34 bonus. Na een heerlijke assist van Hans Vanwijn leidde Bleijenberg de Giants zelfs naar een maximale 31-36 bonus. Keith Langford scoorde in de slotseconden voor AEK Athene, maar Telenet Giants Antwerp trok toch met een verdiende 33-36 score richting kleedkamer.

De start van het derde kwart was dramatisch voor Telenet Giants Antwerp. Balverliezen, gemiste shots en te trage transitie zorgden snel voor 37-36. Na 4 minuten hadden de Grieken na een 10-0 tussenspurt een 43-36 voorsprong op zak. Coach Christophe Beghin probeerde met vervangingen het tij te keren, maar na ruim vijf minuten in het derde schuifje hadden de Giants slechts 1 puntje (een vrijworp van Owen Klassen) gescoord. De Giants maakten niets meer klaar tegen de strakke Griekse defense en na nieuw balverlies dunkte de Cubaan Howard Sant-Roos de 47-38. De Giants lukten in het derde schuifje geen enkele field-goal (!) en na 1 op 2 vrijworpen van Owen Klassen begon AEK Athene met een 47-39 aan het slotkwart.

Ibrahim Fall-Faye milderde naar 47-43, maar de Giants lieten vele kansen onbenut. Een onzichtbare Vic Sanders verdween terecht naar de bank en Vrenz Bleijenbergh kreeg een nieuwe kans. Kendrick Ray bleef scoren en diepte de kloof tegen een statisch Telenet Giants Antwerp verduit: 58-47. Ook in de slotminuten maakten de Sinjoren (6 op 14 vrijworpen, 5 op 26 driepunters en 17 balverliezen) niets meer klaar en incasseerden een 62-51 nederlaag.

AEK Athene: Ray 18, Toliopoulos , Langford 16, Maciulis 2, Kaklamanakis 3, Chrysikopoulos 4, Gkikas 4, Mavroedis 5, Sant-Roos 8, Giannapoulos , Jankovic , Slaughter 2

Telenet Giants Antwerp: Klassen 2, Vanwijn 5, Sanders 4, Bleijenbergh 5, Rogiers 2, Kesteloot 2, Dudzinski 20, Fall-Faye 9, Donkor 2, Rupnik 0

Kwarts: 11-12, 22-24, 14-3, 15-12