Archieffoto van een Boeing 737NG-toestel
Volledig scherm
Archieffoto van een Boeing 737NG-toestel © AP

Boeing zegt dat wereldwijd tot 50 toestellen aan de grond staan door scheuren

UpdateWereldwijd staan tot 50 Boeing 737 NG-toestellen aan de grond omdat tijdens een algemene inspectie structurele scheuren ontdekt werden. Dat heeft de Amerikaanse vliegtuigbouwer vandaag erkend. De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas had vandaag aangekondigd een Boeing 737 NG buiten gebruik te hebben gesteld door een structurele scheur, en 32 andere toestellen aan een dringende inspectie te onderwerpen.

9 reacties

  • Luc Deville

    4 jaar geleden
    Welke journalist durft (of mag) een soort "Make Boeing great again" maken met het management van Boeing? Of mag zoiets alleen met politici? 500 doden en nog geen enkele manager heeft , buiten enkele ongemeende woorden, ook maar een beetje verantwoordelijkheid genomen. Duizend percent zeker dat de FAA de zwarte Piet zal krijgen. De CEO van Boeing misschien ontslag maar met een berg geld.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Goed nieuws voor AIRBUS. De luchtvaartmaatschappijen zullen 2x nadenken voordat ze nog een Boeing van het type 737 zullen kopen. De A330/340/380 zullen meer verkopen tot hiermee iets gebeurd.
  • Romain Nolf

    4 jaar geleden
    Ze moesten al lang overkop zijn ! Maar de Amerikaanse regering staat dit niet toe en steunen Boeing, zoals hier wij betalen voor de NMBS .
  • Tim Raes

    4 jaar geleden
    Het lijkt mij toch onwezenlijk als Boeing niet overkop gaat of zie ik dit verkeerd?
  • Michel Van Limbergen

    4 jaar geleden
    En voor die rommel moet dan veel betaald worden? Zeg alle contracten op!