De plenaire Kamer kwam uitzonderlijk bij elkaar om over de voorlopige twaalfden in de begroting te stemmen.
Volledig scherm
De plenaire Kamer kwam uitzonderlijk bij elkaar om over de voorlopige twaalfden in de begroting te stemmen. © BELGA

Kamer keurt noodbegroting goed, extra geld voor zorgsector niet meteen beschikbaar

De plenaire Kamer heeft de noodbegroting goedgekeurd voor de maanden november en december. Die noodbegroting is bijgestuurd met een amendement van de PVDA, dat vorige week is goedgekeurd en een zorgfonds van 67 miljoen euro voorziet. Er is wel nog extra wetgeving nodig om die bijkomende middelen voor de zorg effectief te kunnen uitgeven. 

36 reacties

  • Marcel Willems

    4 jaar geleden
    Verschil tussen VB en PVDA is dat PVDA klaar voor de gewone burger staat en zeker geen extreem standpunt heeft om Belgie te splitsen.Zijn progressieif maar niet extreem En ook meer compromissen bereid .En van dat geld uitgeven klopt ook niet omdat ze wel voorstellen doen waar het geld moet gehaald worden..Ook geven de niet verkozenen hun uittredings vergoedingen aan noodlijdenden
  • marcel mampaey

    4 jaar geleden
    natuurlijk vind iedereen dat goed maar zo kan ik er hier nog honderd opnoemen waar de nood hoog is . als de linkerzijde begint met geld uitgeven dan gaan we naar GRIEKSE TOESTANDEN . iedereen wil meer pensioen ,leefloon , dop, loon, openbaar vervoer, klimaat , enz enz . toch willen diezelfde minder belastingen en toch de begroting op orde . droom maar verder waar linksen aan de macht zijn gaat het niet beter integendeel. denkt u nu echt dat pvda het gaat oplossen
  • Monique Moens

    4 jaar geleden
    Bij NVA draait alles om geld,geld,geld!! Is ook nodig maar daardoor verliezen ze het humane ui het oog. Ze zoeken overal naar geld en maken alles en iedereen het leven moeilijk!!
  • Eddy van Dorst

    4 jaar geleden
    Snertregering Alles voor de vluchtelingen maar eigen volk den boom in.Tank en koop alles in Nederland
  • Kris Tyteca

    4 jaar geleden
    Ik zeg en schrijf het reeds jaren aan onze ministers van volksgezondheid. Verpleegkunde is geen knelpuntberoep, het sterft uit! Wat een struisvogelpolitiek! Elke partij weet waar er kan bespaard worden in de gezondheidszorg. cf correspondentie met zowat alle partijen, NVA, VLD, CD&V. Belangeninmenging? Hoe verklaar je het anders? Maar stel, geen verpleegkundigen meer! Zelfs Topdokters weten hoe laat het is. Wat een Hypocrisie van de grote partijen!