Kim Jong Un in septemberij de voorstelling van een “supergrote raketlanceerder”.
Volledig scherm
Kim Jong Un in septemberij de voorstelling van een “supergrote raketlanceerder”. © AFP

“Noord-Korea voert nieuwe rakettest uit”

Noord-Korea heeft donderdagnamiddag lokale tijd vermoedelijk een nieuwe rakettest uitgevoerd. Het Zuid-Koreaanse leger en de Japanse kustwacht melden dat twee niet-geïdentificeerde projectielen in zee zijn geschoten. Wat het regime in Pyongyang precies heeft afgevuurd, is niet bekend. 

3 reacties

  • Luc Lepoudre

    4 jaar geleden
    Rocket-man doet eigenlijk hetzelfde als de Amerikanen alle dagen doen.
  • robrecht Peeters

    4 jaar geleden
    door China gesponsord, twijfelt iemand daaraan.....
  • Nikolaas Bouman

    4 jaar geleden
    Het is net een klein kind met zijn speelgoed. Hij is zo onvolwassen.
  1. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.
  2. 1.200 mensen zoeken vandaag verder naar Duitse Arian (6): jongen ook na tweede ‘stille’ zoekactie nog altijd niet gevonden

    1.200 mensen zoeken vandaag verder naar Duitse Arian (6): jongen ook na tweede ‘stille’ zoekactie nog altijd niet gevonden

    Een nieuwe nacht zoeken naar de vermiste 6-jarige Arian uit Duitsland heeft weer geen resultaat gehad. Voor de tweede nacht op rij werd een “stille zoekactie” gehouden, waarbij militairen zo stil en donker mogelijk naar het jongetje op zoek gingen. Het idee is dat het kind, dat autistisch is, wellicht wordt afgeschrikt door alle tumult rond de honderden mensen die hem al dagen zoeken. Intussen wordt de zoektocht naar de jongen uit Bremervörde-Elm, een plaats tussen de steden Bremen en Hamburg in Nedersaksen, met meer helpers dan ooit voortgezet. Als Arian zondag niet wordt gevonden, gaat de zoektocht maandag verder, zei de politie.