Transformeer pizza tot een griezelige Halloweensnack met deze simpele hack (als je durft!)
Brr, nog nooit kreeg je zulke koude rillingen van een stuk pizza. Nog altijd even lekker, maar nu extra griezelig dankzij de chorizo- en olijfspinnetjes die eroverheen kruipen.
Wat heb je nodig? (voor 4 à 6 personen)
1 sjalot, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
400 g tomaten in blik
3 el peterselie, fijngehakt
2 rollen pizzadeeg
2 bollen mozzarella, in plakjes
1 kleine rode paprika
60 g dunne plakjes chorizo
50 g zwarte olijven
50 g groene olijven
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het:
1. Fruit de sjalot met de look glazig in olijfolie. Voeg de tomaten toe en laat 15 minuten pruttelen. Schep er de peterselie onder en kruid met peper en zout.
2. Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het deeg open en bestrijk het deeg met de saus. Blijf 1 cm van de rand. Verdeel er de plakjes mozzarella over.
3. Snijd kleine plakjes paprika in dunne reepjes. Leg enkele plakjes chorizo op de pizza. Dat worden de lijfjes van de grotere spinnen. De reepjes paprika worden de poten van deze spinnen. Halveer de olijven.
Verdeel de helft van de olijven met de bolle kant naar boven op de pizza. Dat worden de lijfjes van de kleine spinnetjes. Snijd de andere helft van de olijven in reepjes en vorm hier de poten van. Zet de pizza’s 12 minuten in de oven.
Zijn halloweengerechtjes wel iets voor jou? Probeer dan ook deze spaghettinestjes met chipolata.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
3 plantaardige recepten die non-believers overtuigen, volgens Madam Bakster, Karola’s Kitchen en Elisabeth Van Lierop
-
Lidl
Hartverwarmende winterkost: varkenshaasje met pasta en mosterdsausje
Dat je met een hasselback alle kanten uit kunt, bewijst dit recept. Geen aardappelen dit keer, wel een smaakvol varkenshaasje, heerlijke spirelli (al dente gekookt!), zongedroogde tomaten en worteltjes. Een hartig mosterdsausje maakt het geheel extra smeuïg. -
Bij Deliveroo was één gerecht duidelijk het populairst in 2021 (en het is geen fastfood)
Zoals elk jaar onthult maaltijdbezorgingsdienst Deliveroo welke gerechten uit zijn catalogus het populairst waren. Wat opvalt als we de top tien bekijken? In 2021 vielen we met z’n allen als een blok voor een best gezonde maaltijd. En ook een gerecht uit Gent haalde het lijstje. -
-
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
-
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
Op een eerste schijf van 1.020 euro spaarrente per belastingplichtige betaal je geen roerende voorheffing. Wat betekent dat concreet? Hoe zit het dan met een gezamenlijke rekening? En wat doe je best met de rest van je centen? Spaargids.be biedt antwoorden. -
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
-
PREMIUM
Feestmaal on a budget? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels delen 6 betaalbare toprecepten
-
HLN Shop
“Gebruik er verschillende door elkaar”: podoloog geeft raad bij het kiezen van jouw perfecte wandelschoenen
Bij velen onder ons kriebelt het al om deugddoende tochten te maken in het groen. Ben je nog geen volleerd wandelfanaat, maar wil je graag de draad oppikken? Trek dan een instapmodel wandelschoenen aan je voeten. HLN Shop gaat na met welk schoeisel je als beginnend wandelaar - figuurlijk dan - over rozen loopt. -
PREMIUM
Zo kweek je gember, kurkuma of zoete aardappel in je eigen tuin
Gebruik je geregeld exotische smaken als gember, kurkuma, zoete aardappel of citroengras in de keuken? In de plaats van ze elke keer opnieuw te kopen, kweek je ze voortaan gewoon zelf. En dat gaat veel gemakkelijker dan je denkt. Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit hoe je het aanpakt. -
Heerlijke kost voor de krokusvakantie: 3 gerechten waar het hele gezin van smult
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer